­
WELKOM OP DE WEBSITE VAN DIERENKLINIEK BRUSSELSEPOORT TE MAASTRICHT
OP DEZE SITE VINDT U INFORMATIE OVER WIE WIJ ZIJN EN WAARVOOR U BIJ ONS TERECHT KUNT
BEHANDELING VOLGENS AFSPRAAK

chocolade 300Sinterklaas komt binnenkort weer naar Nederland. Heel gezellig natuurlijk, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Het grootste risico voor uw hond of kat zijn de chocoladeletters. Chocolade is namelijk giftig voor uw hond. In chocolade zit de stof Theobromine. Deze is giftig voor uw hond of kat. Hoe puurder de chocolade, hoe meer theobromine, dus hoe gevaarlijker voor uw dier. Niet ieder dier is even gevoelig voor chocolade. Sommige honden kunnen een hele reep opeten en nergens last van hebben, andere honden worden al ziek na het eten van een klein stukje chocolade.

Hieronder staat een risicocalculator. Hiermee kunt zien hoe groot het risico is en welke problemen er kunnen ontstaan. Houdt er rekening mee dat dit geen garanties geeft dat uw hond ook geen problemen krijgt.

http://www.askavetquestion.com/chocolate_toxicity.php

De symptomen die te verwachten zijn bij chocoladevergiftiging beginnen meestal binnen 1-4 uur na inname. In sommige gevallen kunnen ze ook pas na 12 uur beginnen. De verschijnselen zijn onder te verdelen in milde en ernstige verschijnselen.

Milde verschijnselen:

 • Braken
 • Diarree
 • Meer drinken
 • Meer plassen

Ernstige verschijnselen:

 • Onrust
 • Opwinding
 • Spiertrillingen
 • Hartkloppingen
 • Epileptische aanvallen
 • Ademhalingsproblemen
 • Sterfte

Theobromine is een stof die heel langzaam afbreekt. Honden die iedere dag een beetje chocolade krijgen, kunnen soms na dagen of weken plots verschijnselen van chocoladevergiftiging krijgen.

Mocht uw hond chocolade gegeten hebben, neem dan contact op met onze praktijk. Afhankelijk van de hoeveelheid chocolade en hoe lang geleden uw hond het gegeten heeft, kunnen we een plan van aanpak maken.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070

 Mail: info@dierenkliniekwetzels.nl

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

 
Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer: 0900-8765444 vanuit België: 0902-02004

KvK-nummer 14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
 • schildpadden, slangen, hagedissen,
 • amfibieën,
 • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Praktijkverhalen

Hier worden diverse interessante gebeurtenissen naar voren gebracht.
Zo geven wij u inzicht in gebeurtenissen die in een dierenkliniek voorkomen, zoals bij ons.
 
Klik op een foto voor 'n verhaal.
verhaal 01 verhaal 04 verhaal 02
verhaal 05 verhaal 03 verhaal jip

Highlight-1

hightlight 1

Masterklinieken

Een aantal dierenartsen in Maastricht heeft in 1995 de organisatie Masterklinieken opgericht, zodat de consument met hun huisdier, bij spoedgevallen en hulp buiten de reguliere spreekuren, beter geholpen kan worden.
Lees meer

 

Highlight-2

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Highlight-3

hightlight 3

Website LICG

Betrouwbare informatie over het welzijn van huisdieren. In de huisdierenbijsluiters vind je informatie over aanschaf, verzorging, huisvesting, gedrag en voeding ...
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje 043-3433070

 

­