­

01 vaccinaties

Het is verstandig om uw fret tegen ziekten te beschermen door middel van vaccinaties. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is van belang dat uw fret gezond is tijdens de vaccinatie. Daarom wordt uw fret van kop tot staart nagekeken voordat we overgaan tot vaccineren. Zo signaleren we ook tijdig andere problemen.

Het fret kan tegen 2 dingen worden gevaccineerd:

  • Hondenziekte (canine distemper): Fretten zijn nog gevoeliger voor het krijgen van hondenziekte dan de hond. Hierdoor zijn niet alle vaccinaties die bij de hond worden gebruikt, geschikt voor het fret. Het vaccin moet voldoende zijn afgezwakt om bij het fret gebruikt te worden. Is dit niet het geval dan kan het fret ziek worden, of zelfs sterven van de vaccinatie. Wij gebruiken op onze praktijk het puppyvaccin van Nobivac®. Het fret moet op de leeftijd van 9 en 14 weken worden gevaccineerd, daarna ieder jaar. Fretten die ouder zijn, maar nog nooit eerder gevaccineerd, kunnen het beste 2x met 3 weken tussenruimte worden gevaccineerd.
  • Hondsdolheid (rabiës): Deze vaccinatie is verplicht zodra het fret naar het buitenland gaat. Deze moet minimaal 21 dagen van te voren worden geplaatst. Sommige fretten kunnen allergisch reageren op dit vaccin. Mocht uw fret voor het eerst tegen hondsdolheid worden gevaccineerd, laat het ons dan even weten. Dan houden wij uw fret het eerst half uur na de vaccinatie goed in de gaten. Indien een allergische reactie zich voordoet, kunnen wij dit gemakkelijk tegengaan.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­