­

hond vaccicheckTegenwoordig gaan er steeds meer stemmen op om te vaccineren op maat. Vaccins zijn ook zover ontwikkeld dat de bescherming voor bepaalde ziekten minimaal 3 jaar geldig is. Het kan zelfs zijn dat de bescherming langduriger is dan de 3 jaar die de fabrikant garandeert. Maar hoe kunt u nu weten of uw hond nog goed is beschermd na die 3 jaar?

Hiervoor is de VacciCheck ontwikkeld. Dit is een methode om snel de hoeveelheid antistoffen (titer) in het bloed te kunnen bepalen. Met 1 of 2 druppels bloed weten we binnen 30 minuten of de titer in het bloed hoog genoeg is en dus of uw hond nog goed is beschermd.

Verder kan deze test ook gebruikt worden voor honden waarvan de vaccinatiestatus geheel onbekend is of voor bijvoorbeeld te controleren of een pup goed beschermd is na vaccinatie.

Het gebruik van deze test zorgt ervoor dat uw hond niet onnodig wordt gevaccineerd.

Afhankelijk van de uitslag moet deze test na 1 of 3 jaar weer herhaald worden.

De ziekten waarop getest kan worden zijn:

  • Parvo
  • Distemper (hondenziekte)
  • Hepatitis (besmettelijke leverziekte)

Voor de ziekte van Weil en besmettelijke hondenhoest zijn geen testen beschikbaar. Deze ziekten zouden dus toch nog jaarlijks gevaccineerd moeten worden.

Mocht u nog meer vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan contact op met onze praktijk.

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Praktijkverhalen

Hier worden diverse interessante gebeurtenissen naar voren gebracht.
Zo geven wij u inzicht in gebeurtenissen die in een dierenkliniek voorkomen, zoals bij ons.
 
Klik op een foto voor 'n verhaal.
verhaal 01 verhaal 04 verhaal 02
verhaal 05 verhaal 03 verhaal jip

Highlight-1

hightlight 1

Masterklinieken

Een aantal dierenartsen in Maastricht heeft in 1995 de organisatie Masterklinieken opgericht, zodat de consument met hun huisdier, bij spoedgevallen en hulp buiten de reguliere spreekuren, beter geholpen kan worden.
Lees meer

 

Highlight-2

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Highlight-3

hightlight 3

Website LICG

Betrouwbare informatie over het welzijn van huisdieren. In de huisdierenbijsluiters vind je informatie over aanschaf, verzorging, huisvesting, gedrag en voeding ...
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje 043-3433070

 

­