­

01 vaccinatiesHet is verstandig om uw hond tegen ziekten te beschermen door middel van vaccinaties. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is van belang dat uw hond gezond is tijdens de vaccinatie. Daarom wordt uw hond van kop tot staart nagekeken voordat we overgaan tot vaccineren. Zo signaleren we ook tijdig andere problemen.

Standaard vaccineren wij honden tegen:

  • Hondenziekte (distemper)
  • Besmettelijke leverziekte (hepatitis)
  • Parvo
  • De ziekte van Weil (Leptospirose)

Komt uw hond veel in contact met andere honden of vaak op plekken waar andere honden komen, bijvoorbeeld in een kennel of op een hondenlosloopgebied? Dan is de vaccinatie tegen de besmettelijke hondenhoest (voorheen kennelhoest) ook aan te raden.

Als u naar het buitenland gaat is een inenting tegen hondsdolheid (rabiës) verplicht. Let op: ook voor België of Duitsland geldt deze verplichting! De hondsdolheidvaccinatie mag vanaf een leeftijd van 12 weken gegeven worden. De vaccinatie is pas werkzaam na 3 weken. Hierna mag u pas met uw hond de grens passeren. Houdt hier rekening mee indien u van plan bent om te gaan reizen met uw hond. Een aantal landen hebben ook nog aanvullende eisen voor het reizen met huisdieren. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.licg.nl

Op welke leeftijd u uw hond het best kan laten vaccineren hangt van verschillende factoren af. De belangrijkste factor is de hoeveelheid antistoffen die uw pup vanuit de moedermelk heeft meegekregen (=maternale immuniteit) en hoe snel die antistoffen weer worden afgebroken. Als we vaccineren op het moment dat de pup nog veel antistoffen van de moeder heeft, zal de vaccinatie door die antistoffen worden opgeruimd. In dat geval zal de pup zelf geen beschermende antistoffen aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat het volgende schema het beste kan worden aangehouden:

6 weken: hondenziekte en parvo 
9 weken: parvo, ziekte van Weil en eventueel besmettelijke hondenhoest
12 weken: hondenziekte, besmettelijke leverziekte, parvo en ziekte van Weil
1 jaar: hondenziekte, besmettelijke leverziekte, parvo, ziekte van Weil en eventueel besmettelijke hondenhoest

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­