­

Ondanks dat het konijn er veel op lijkt, is het geen knaagdier. Het konijn hoort tot de familie van de haasachtigen. Het grote verschil hiertussen is dat het konijn niet alleen vier snijtanden heeft, maar ook nog twee stifttanden. Dit zijn de kleine tandjes achter de snijtanden van de bovenkaak.

Konijnen zijn zeer sociale dieren die gewend zijn om in een groep te leven. Als u veel van huis bent, zal het konijn gelukkiger zijn als er een maatje bij hem is. Het beste is om een mannetje en een vrouwtje bij elkaar te zetten. Er moet dan natuurlijk wel goed voor gezorgd worden dat er geen nakomelingen kunnen ontstaan door een van de twee of allebei de konijnen te laten castreren of steriliseren.

Het introduceren van een nieuw konijn moet altijd voorzichtig gebeuren. Indien u dit overweegt, probeer dan eerst alles goed voor te bereiden.

Konijnen zijn van nature erg zindelijke dieren en zullen vaak in een hoek van de kooi hun behoefte doen. Het is ook mogeiljk een konijn te leren om in een kattenbak/konijnentoilet de behoefte te doen. Hierdoor is het konijn goed geschikt om vrij in de kamer rond te lopen. Vaak vinden ze dit erg gezellig vooral als u ook thuis bent. Wel moet erop gelet worden dat het konijn geen kabels door kan knagen of andere ongelukjes kan veroorzaken.

Een konijn kan ook goed buiten gehouden worden. Konijnen vinden het heerlijk om lekker in een ren door het gras te lopen. Let erop dat er goede beschutting is tegen regen, zon en wind. Konijnen zijn echte gravers, dus zorg ervoor dat ze niet kunnen ontsnappen.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070

 Mail: info@dierenkliniekwetzels.nl

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

 
Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer: 0900-8765444 vanuit België: 0902-02004

KvK-nummer 14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Praktijkverhalen

Hier worden diverse interessante gebeurtenissen naar voren gebracht.
Zo geven wij u inzicht in gebeurtenissen die in een dierenkliniek voorkomen, zoals bij ons.
 
Klik op een foto voor 'n verhaal.
verhaal 01 verhaal 04 verhaal 02
verhaal 05 verhaal 03 verhaal jip

Highlight-1

hightlight 1

Masterklinieken

Een aantal dierenartsen in Maastricht heeft in 1995 de organisatie Masterklinieken opgericht, zodat de consument met hun huisdier, bij spoedgevallen en hulp buiten de reguliere spreekuren, beter geholpen kan worden.
Lees meer

 

Highlight-2

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Highlight-3

hightlight 3

Website LICG

Betrouwbare informatie over het welzijn van huisdieren. In de huisdierenbijsluiters vind je informatie over aanschaf, verzorging, huisvesting, gedrag en voeding ...
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje 043-3433070

 

­