­

Sterilisatie

Een vrouwtje is geslachtsrijp op een leeftijd van 3-4 maanden.

Tijdens de sterilisatie worden bij ons alleen de eierstokken verwijderd. Indien de baarmoeder afwijkend is of bij het oudere konijn, zal de baarmoeder ook verwijderd worden.

De sterilisatie kan plaatsvinden vanaf een leeftijd van 6 maanden.

Een veel voorkomend probleem bij de voedster is het ontstaan van baarmoedertumoren bij het oudere konijn. 60% van de voedsters ouder dan 4 jaar hebben baarmoedertumoren. Hierom adviseren wij dan ook om uw vrouwtje te laten steriliseren.

Naast de preventie van baarmoedertumoren heeft de sterilisatie ook het voordeel dat het vrouwtje rustiger zal worden en minder dominant gedrag (rijden, sproeien) zal vertonen. Natuurlijk kan het vrouwtje ook geen nestjes meer krijgen en dus gemakkelijker samen met mannetjes worden gehouden.

Castratie

Een mannetje wordt geslachtsrijp op een leeftijd van 3-4 maanden.

Een ongecastreerde rammelaar in huis kan zorgen voor veel overlast. Ze zijn erg territoriaal en kunnen agressief reageren naar mensen en zeker naar andere mannetjes. Ze zetten hun territorium af door tegen dingen aan te sproeien. Indien er een ongesteriliseerd vrouwtje bij is, zullen er binnen de kortste keren jonkies zijn.

Het mannetje kan vanaf een leeftijd van 4-5 maanden gecastreerd worden. We wachten het liefst tot de leeftijd van 5 maanden, maar als het mannetje al eerder ongewenst gedrag vertoond, kan het vanaf 4 maanden leeftijd.

01 Groene lijn 

Dierenkliniek Brusselsepoort 

Logo wetzels 200
Drs. H.J. Wetzels
Drs. M. Schetters
Drs. B.N. Wetzels
 
Eenhoornsingel 30
6216 CW  Maastricht
Tel:  043-3433070
 

N.B.: Vragen over patiënten liever niet via de mail. Zeker op drukke momenten wordt de mail niet continu in de gaten gehouden. Wilt u snel antwoord op uw vragen neem dan telefonisch contact met ons op.

Openingstijden balie en apotheek:
maandag t/m vrijdag 9.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur  (In de lunchpauze zijn wij enkel voor spoedgevallen bereikbaar).
 
Behandeling uitsluitend volgens afspraak.
Tel: 043-3433070
 
Spoedgevallen
Voor spoedgevallen buiten de openingstijden kunt u de dienstdoende dierenarts bereiken

op telefoonnummer:  0900-8765444 vanuit België:  0902-02004

KvK-nummer  14116427 

 

Waar vindt u de kliniek

Onze patiënten

logo patienten
Honden en katten, konijnen en knaagdieren vormen het grootste deel van onze patiënten. Daarnaast hebben wij een zekere reputatie opgebouwd op het gebied van bijzondere diersoorten, waaronder
 
  • schildpadden, slangen, hagedissen,
  • amfibieën,
  • vogels, met name kromsnavels

en andere dieren die betrekkelijk zelden als huisdier worden gehouden.

 

Masterklinieken

hightlight 1

Masterklinieken

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Grasaren

logo grasaren

Kennisplatform Processierups

Hoog gras is voor honden heerlijk om doorheen te banjeren. Maar hoog, wild gras bevat grasaren en deze vervelende kruipers kunnen nare ontstekingen veroorzaken bij honden.
LEES MEER

 

Tekenradar

hightlight 2

Tekenradar

Actuele informatie te verschaffen over teken en de ziekte van Lyme. Door actuele informatie te geven over het verwachte activiteitsniveau van nimfen in Nederland. We verwachten dat met deze informatie meer mensen actief aan preventie zullen doen.
Lees meer

 

Eikenprocessierups

hightlight 3

Kennisplatform Processierups

Het ministerie heeft het Kenniscentrum Eikenprocessierups gevraagd om de website Processierups.nu te lanceren.
Lees meer

 

Heeft u vragen? Geef ons een seintje  043-3433070

 

­